Objevená drop zóna

    191

    Dobrý den, z odpaliště byly odehrány čtyři rány do jezera. Poté flight za námi zavolal, že na druhém břehu je drop zóna, která není na birdie kartě ani v místních pravidlech. Lze jít hrát z dropzóny třetí nebo devátou ránu?

    Odpověď na dotaz

    Dobrý den.

    Rána z dropzóny po takovém „zeleném světě“ bude ránou devátou.

    EDIT: při „turnajovém provozu“ by rána z dropzóny při její neexistenci v místních pravidlech znamenala hru z nesprávného místa a bez napravení této chyby před odehráním z následujícího odpaliště by došlo k diskvalifikaci ve hře na rány a škrtnutí jamky při stablefordu. Díky za upozornění na dvojí úhel pohledu na danou situaci Petru Radovi!

    Pokud tento dotaz neobsahuje odpověď toho co jste hledali, zeptejte se sami v poradně!