The CJ Cup – Jason Kokrak, první vítězství na PGA Tour

3030

PGA Tour – The CJ Cup at Shadow Creek, North Las Vegas, Nevada, USA
(15. – 18.10.2020, -9 hodin)

Neděle – finálové kolo
Američan Jason Kokrak se v pětatřiceti letech dočkal prvního vítězství na PGA Tour. Hráč z 53. místa světového žebříčku hrál v posledním kole čistých osm birdie, 64 ran. „Nemohu být šťastnější,“ radoval se vítěz. S celkovým skore -20 zvítězil o dva údery před Američanem Xanderem Schauffele (-18). Třetí místo dělí Angličan Tyrrell Hatton a Američan Russel Henry (oba -17). Kokrak si z Las Vegas odváží výhru 1,755 milionu dolarů.

Velké hvězdy se v turnaji neprosadily. Světová dvojka Jon Rahm svou pozici nepotvrdil. Ve dvou kolech ze čtyř se nedostal po par. S celkovým výsledkem -7 obsadil 17. místo.
Obhájce loňského vítězství Justin Thomas se pod par dostal také pouze dvakrát a skončil na 12. místě (-8). Rory McIlroy jakbysmet  pokořil par jenom dvakrát za čtyři kola a musí se spokojit s 21. místem (-6).
Stejně tak navrátilec Brooks Koepka zdolal par pouze dvakrát a je na konečné 28. pozici (-5).

Další umístění:  6. Niemann (-13), 7. Watson (-12), 12. Fitzpatrick, Morikawa (-8), 21. Garcia, Matsuyama (-6), 28. Ancer, Fowler (-5), 38. Cantlay, Spieth (-4), 45. Im (-2), 52. Rose, Kuchar, Scheffler (+1), 59. Fleetwood (+2), 69. Casey (+7), 73. Wolff (+11).

Výsledky

Sestřih finálového kola

 

Sestřih 3. kola

 

Sestřih 2. kola

 

 

Tyrrell Hatton - foto pgatour.com
Tyrrell Hatton

Čtvrtek – 1. kolo
Nejlépe zahájil Angličan Tyrrel Hatton. Eagle, sedm birdie a dvě bogey, 65 ran (-7). Vede o ránu před americkou dvojicí Russel Henry, Xander Schauffele (oba -6). Brooks Koepka, který hraje první turnaj od srpna, začal vlažně se třemi birdie, třemi bogey a jedním double bogey. Postavil se na 46. místo (E).
Při neúčasti Dustina Johnsona je světová dvojka, Jon Rahm papírově nejsilnějším hráčem turnaje. Úvodní kolo zahrál pět ran pod par, se sedmi birdie a dvěma bogey a usadil se na 4. místě (-7) dvě rány za vedoucím Hattonem. Obhájce Justin Thomas hrál v paru a je na 32. pozici (E). Rory McIlroy je o ránu za Thomasem na 37. pozici (+1).
Špatný den měl Matthew Wolf. Nepodařilo se mu jediné birdie, zapsal šest bogey a jedno double bogey a s výsledkem 80 ran je na posledním, 78. místě (+8).

Další pozice: 9. Fitzpatrick, Ancer (-3), 14. Matsuyama (-2), 22. Garcia, Cantlay, Morikawa (-1), 37. Woodland (+1), 46. Rose, Watson, Fowler (+2), 55. Casey (+3), 63. Kuchar, Fleetwood (+4).

Leaderboard

Sestřih 1. kola

 

 

Úvod
The CJ Cup at Shadow Creek je americkou verzí korejského CJ Cupu, jehož první tři předchozí ročníky se hrály v Nine Bridges GC na jihokorejském ostrově Jeju. Letos se turnaj přestěhoval na americký kontinent a je součástí nevadské série PGA Tour.
Turnaje se může účastnit 78 hráčů, prvních 60 z minulého žebříčku FedEx Cup, vítězové korejských šampionátů KPMG Championship, Genesis Championship a další přední hráči korejských žebříčků. Charitativní výnos turnaje je určen na podporu mladých korejských golfových talentů. Korejský CJ Group je velký konglomerát společností se sídlem v Soulu.

Turnaj je skvěle obsazen. Přihlášení jsou Rahm, Thomas, McIlroy, Morikawa, Schauffele a Hatton, z první světové desítky chybí DeChambeau, Simpson a Reed. Po pozitivním testu na Covid 19 se odhlásil světová jednička Dustin Johnson.
Po delší přestávce se na turnaji objeví Brooks Koepka. Na startu dále budou Wolff, Woodland, Ancer, Cantlay, Casey, Fitzpatrick, Fleetwood, Fowler, Garcia,  Im.
Nehrají Tiger Woods a Phil Mickelson. Odhlásil se Finau.

Hraje se na hřišti Shadow Creek s parem 72 a délkou 6.910 metrů.

Dotace odměn je 9,75 milionu dolarů. Loni v Koreji zvítězil Justin Thomas (-20).

Odkazy:   Shadow Creek     Hřiště na satelitní mapě    Stránky turnaje

Nejlepších 10 úderů loňského vítěze Justina Thomase na turnajích CJ Cup 2017-2019