Jiří Zuska po Cell C Cape Town Open: „Nejsem spokojený, ale i tohle mi něco dalo“

Kapské Město, JAR Druhý turnaj sezóny na HotelPlanner Tour sice Jiřímu Zuskovi nevyšel podle jeho představ, ale přesto ho bere jako cennou zkušenostVýsledky 78 a 72 ran znamenaly neúspěšný pokus o cut, ale český golfista si ze svého vystoupení v Jihoafrické republice odnáší důležité poznatky pro další průběh sezóny.

Složitý vstup do turnaje, ale důležité uvědomění

Nejsem spokojen, rád bych pokračoval v soutěži.“ Zuska otevřeně přiznal, že cut byl tentokrát daleko už po prvním kole78 ran (+6) na úvod ho postavilo do těžké pozice a přestože ve druhém kole dokázal zahrát solidních 72 ran (par hřiště), na postup to nestačilo.

Přesto ale neodchází s prázdnou. „Mám pocit, že jsem tímto startem něco získal.“ Turnaj odhalil, že ještě stále není všechno ideálně vyladěné a proces zapracování nových prvků do hry bude potřebovat více času.

Cesta k lepší hře? Trpělivost a kvalitní příprava

Zuska vnímá, že jeho hra zatím není tam, kde by ji chtěl mít, ale bere to jako součást vývoje. „Ukázalo se, že se mi ještě nepodařilo zapracovat do hry všechny věci, na kterých jsem v uplynulých týdnech pracoval, a nějakou dobu to ještě asi bude trvat.

To je pro mladého golfistu klíčová informace. Každý turnaj ukazuje, kde je ještě prostor pro zlepšení, a tento start mu pomohl pochopit, na co se musí v přípravě zaměřit.

Další turnaj zatím nejistý, ale trénink pokračuje

V nadcházejícím turnaji to zatím na možnost startu spíše nevypadá,“ přiznává Zuska, který čeká, zda se dostane do startovní listiny čtvrtého a posledního turnaje jihoafrické série.

Bez ohledu na to, jestli bude hrát nebo ne, plánuje v Jižní Africe zůstat ještě další týden a trénovat. „Pro přípravu mi nic neschází, jsou zde velmi dobré podmínky.

A právě kvalitní příprava může být klíčem k lepším výkonům v dalších turnajích sezóny. Jiří Zuska je odhodlaný dál pracovat na své hře, aby byl příště ještě silnější a lépe připravený na boj o cuty a vyšší příčky.

DP World Tour, foto Zdeněk Sluka